Věděli jste, že tiramisu znamená „zvedni mě“?

Vyzkoušíte-li náš recept, můžete si být jisti, že vy i vaši hosté budou dezert zvedat z talíře kousek po kousku, až žádný nezbude. Už vás nebudeme dále napínat, postup je zde.

Ve střední misce smíchejte dva žloutky a 65 g cukru. Přidejte mascarpone, našlehané bílky, smetanu, 50 ml rumového likéru, vše utřete do hladka dřevěnou vařečkou a odložte stranou.

Uvařte kávu, oslaďte ji podle chuti a zlehka do ní namočte cukrářské piškoty. Namočené piškoty pokládejte vedle sebe do skleněné mísy. Naklaďte na ně připravenou směs a postup opakujte, dokud vám nedojdou suroviny.

Mísu poté přikryjte a nechte několik hodin odležet v lednici. Před podáváním posypte kakaem.

• 6 žloutků
• 1 šálek krystalického cukru
• 450 g mascarpone
• 6 vaječných bílků
• 1/4 šálku smetany
• 3 lžíce třešňového likéru
• 1/4 šálku studeného espressa
• 25 dlouhých cukrářských piškotů
• 1 lžíce neslazeného kakaového prášku